Франция е помолила Гугъл да премахне от интернет снимките на затвори, включително на този, от който тази година известен престъпник избяга с хеликоптер. Министърката на правосъдието Никол Белубе заяви, че е написала писмо до Гугъл с молба снимките на затвори да бъдат свалени, но от Гугъл не са предприели нищо.
"Не е нормално снимки на сгради, свързани с нашата сигурност сгради като затворите, да се намират в интернет", каза Белубе в интервю за местно радио, цитиран от Reuters. 

"Писах на Гугъл с молба да премахнат снимките, но до този момент още нищо не се е случило. Може би ще се наложи да поискам среща с хората, на които писах", посочи френската министърка.

Говорителка на Гугъл каза в отговор, че приложения като "Гугъл Карти" (Google Maps) и "Гугъл Земя" (Google Earth) показват снимки, които са поместени във външни за търсачката източници. "Предадохме на нашите доставчици списък с местоположения и ги помолихме възможно най-бързо да предприемат необходимите действия, за да бъде спазен законът", каза говорителката.