Френският министър на културата Франк Ристер е заразен с новия коронавирус, намира се под карантина в дома си и е в добро състояние, съобщиха от неговия офис, предават световните осведомителни агенции.

От министерството заявиха, че той е усетил първите симптоми на болестта, след което незабавно е бил тестван за коронавируса. Тестът е бил положителен.

Отбелязва се, че Ристер е прекарал няколко дни, работейки в долната камара на френския парламент, където по-рано бяха регистрирани случаи на вируса и вероятно е бил заразен там.

От офиса на премиера на Франция Едуар Филип заявиха, че правилата за заразените с коронавируса са „същите за всички французи“ и включват вземането на мерки за спиране на разпространението на заразата.

Общо 25 души са починали от COVID-19 във Франция според последните данни, а заразените са над хиляда.

Президентът на Португалия Марселу ди Соуза се постави под доброволна двуседмична карантина заради коронавируса, съобщава "Ройтерс".

С предприетата мярка той цели да даде пример на португалския народ, въпреки че направеният му тест за Covid-19 е отрицателен.

Португалският президент даде проба вчера. Освен това той отложи всички уговорени срещи и пътувания в чужбина за следващите 14 дни.