"Новият външен министър на Великобритания Борис Джонсън е лъжец и сега гърбът му е опрян в стената." Така френският дипломат №1 Жан-Марк Еро коментира новината зарокадите в правителството на Великобритания, предадоха световните агенции.
Еро, който познава Джонсън от времето, когато и двамата бяха градоначалници (съответно на Нант и на Лондон), коментира в интервю за радио Europe 1, че назначаването на Борис Джонсън за външен министър е сигнал за политическата криза, в която Великобритания е изпаднала след референдума за Брекзит. Той допълни, че Франция има нужда от партньор, с който може да води преговори, който е надежден и на когото може да се има доверие.

На въпрос дали има притеснения, че ще трябва да води разговори с "особняка Джонсън", външният министър на Франция отговори: "Не, нямам никакви притеснения относно Борис Джонсън. Но вие много добре познавате стила и методите му. По време на кампанията преди референдума той изрече много лъжи пред хората и сега неговият гръб е опрян в стената."

Еро заяви, че излизането на Великобритания от ЕС трябва да стане при най-добрите възможни условия и да не е "в ущърб на европейския проект".