Британският таблоид The ​​Daily Mail публикува статия, посветена на изявлението на ръководителя на британското военно разузнаване генерал Джим Хокенхъл относно предполагаемото засилване на руското военно присъствие на границата с Украйна.

В същото време в изявленията си генералът не дава никакви доказателства, поради което читателите му се подиграха.

„Добър опит (отново), но знаем, че всичко е лъжа, Джим! Ние не ви вярваме и ясно виждаме, че настоявате за война “, каза в коментарите потребителят Stop This Madness.

„Заглавието ви преди четири дни беше „война за четири дни!“ Спрете да започвате война“, призова Мики MOJO.

„Мислех, че ще атакуват в сряда – в коя година, между другото?“ – иронично пише davef.

„Разузнаването „започва“ войната от януари, време е да млъкнат и да спрат да промиват мозъците на Запада за Русия“, добави Justanumberhudd.

По-рано високопоставен служител на американската администрация заяви, че се твърди, че Русия  е увеличила  военното си присъствие на границата с Украйна със 7000 души през последните няколко дни. Преди това Държавният департамент на САЩ също  обвини  Русия в разполагането на група войски на границата с Украйна.

Миналата седмица съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза, че Русия  може да започне  „инвазия“ в Украйна по време на Олимпийските игри в Пекин. 

В същия ден, както съобщава американското издание Politico, президентът на САЩ Джо Байдън  каза  на съюзниците, че Русия може да извърши  „атака“  срещу Украйна на 16 февруари. Британските таблоиди определят часа за "нашествие" за сряда в 03:00 местно време.

По-късно западните медии  трябваше да обясняват на  читателите защо „нашествието“  не се е случило.