Руските въздушни удари са унищожили до момента 74 наземни украински военни инфраструктурни обекта.

Това съобщиха от Министерството на отбраната. 

От своя страна ЛНР съобщи, че "до две роти украински военнослужещи са били убити или ранени днес".

Руските военни са унищожили 74 военни инфраструктурни съоръжения в Украйна, включително 11 летища и военноморска база, съобщи говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

„В резултат на ударите на руските въоръжени сили 74 наземни обекта от военната инфраструктура на Украйна бяха изведени от строя, включително 11 летища на ВВС, три командни пункта и база за военноморските сили на Украйна, “, каза Конашенков.
 


Унищожени са и 18 радиолокационни станции (РЛС) на зенитно-ракетните комплекси С-300 и Бук-М1, допълни представителят на Министерството на отбраната.

Освен това бяха свалени боен хеликоптер и четири атакуващи безпилотни летателни апарата Bayraktar TB-2.

Украинските военни масово напускат позиции си и слагат оръжие, каза в четвъртък Игор Конашенков, говорител на руското министерство на отбраната.

Данните от разузнаването показват, че отделни части и военнослужещи от въоръжените сили на Украйна масово напускат позициите си, изоставяйки оръжията си“, каза Конашенков.

Той каза, че позициите на подразделенията, които са сложили оръжие, не се удрят.

„Военнослужещите от граничната служба на Украйна не оказаха съпротива на руските части“, каза официалният представител на руското министерство на отбраната.

Конашенков добави, че руските военни не използват ракети и самолети срещу украински градове и цивилни. Той е категоричен, че не са нанасяни удари по граждански обекти и че видеата, които се разпространяват за жертви сред мирното население на Украйна са фейк.

Снимки: Profimedia.bg