Украинският генерален щаб в последния си сутрешен доклад заяви, че руските войски „са предприели контраатаки по всички основни фронтове“, предават украинските медии. 

В доклада се казва, че руските въоръжени сили извършват най-интензивни ударни операции в запорожското направление и южно от Времевка - на кръстовището на Запорожка област и ДНР. 

Русия контраатакува западно от Вербовой и югоизточно от Малая Токмачка. В района на Старомайорски и Ривнопол също се водят контраатаки.Руската армия води щурмови действия и в Артьомовско направление – в района на Андреевка.

В същото време Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заявява, че „тези атаки не са успешни“.  

В доклада на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, докладващ за действията на украинските части, се посочва, че „украинските войски изтощават врага“. 

Освен това в Лиманско направление през изминалото денонощие украинските войски успешно отблъснаха вражески атаки в района на село Макеевка, Луганска област, и в Шахтарско - близо до Старомайорски и Равнопол, Донецка област, пише УНИАН. 

В зоната на отговорност на ОСВ „Таврия“ в Авдеевско направление през изминалото денонощие руските окупатори са се опитвали да се върнат на загубените си позиции в района на Авдеевка на Донецка област, но безуспешно. 

Освен това украинските защитници успешно отразиха вражески атаки в района източно от Степное, Донецка област, както и 10 неуспешни атаки в районите на Маринка и Новомихайловка на Донецка област. 

Междувременно руски войници от 4-та отделна мотострелкова бригада, в резултат на успешна контраатака край Клещеевка, овладяха позициите на 80-та десантно-щурмова бригада на противника. Загубите на украинските въоръжени сили надхвърлят 70 души.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук