Германската куриерска фирма Hermes спешно затвори склада си в източната част на страната. До извънредната ситуация се стига, след като двама от служителите й умряха на работното си място в рамките на 24-часа, а на един му е станало зле. 


Във вторник с разлика от няколко часа внезапно издъхнали двама мъже. Първоначално 58-годишен работник загубил съзнание в склада и умрял. Малко по-късно 45-годишен служител е открит мъртъв в кола за разнасяне на пратки, на шофьорското място. Полицията е регистрирала смъртта им като инцидент по неизвестни причини. По случая е започнато разследване. 

Във вторник сутринта силно неразположение е почувствал още един служител от склада, но полицията твърди, че по-рано той е страдал от няколко заболявания и при него търсенето на лекарска помощ не е подозрителна. 

В склада на Hermes в Халденслебен работят 3 хил. души. От мерки за сигурност ръководството на компанията е взело решение да го затвори временно.

Екип от 120 пожарникари е пристигнала на мястото, за да разследва извънредната ситуация. Те са проверили помещенията на склада и колата на куриера за токсично заразяване. Отворени са всички пратки, които починалият шофьор е возел.

В една от тях е открито отровно вещество. Количеството обаче е много малко, не е опасно и няма как да предизвика летален изход, казват от полицията. 

Първоначалните изводи след аутопсията са, че между двата инцидента няма връзка. Лекарите не са открили някакви специфични признаци на отравяне. 

 
Превод: БЛИЦ