За почетно място в книгата на рекордите на "Гинес" претендира постижението на собствениците на ресторанта "Драй линден" в градчето Фойхт край Нюрнберг в южна Германия Хилде и Фиридел Виланд.
Те изпържиха най-големия шницел в света, приготвен от едно парче свинско филе. Подготовката за рекорда продължи повече от месец. За начало по специална поръчка бе изработен гигантски тиган от неръждаема стомана с диаметър 2 метра и тегло над 100 килограма. Същевременно Хилде издирваше подходяща свиня, което се оказа трудна работа. Оказа се, че от прасе с тегло 160 килограма може да се вземе само 16 килограма филе с дължина 1,40 метра. Именно от това парче месо започна "играчката" на Хилде. Тя твърде акуратно обработи филето, като изряза от него лента с дебелина едва няколко сантиметра. Когато работата приключи, максималната ширина на суровия шницел се оказа 192 сантиметра. За панировката му бяха озползвани стотина яйца, 60 литра мляко, няколко килограма брашно и подправки. За да бъде обръщан гигантският шницел той бе поставен между две решетки и го повдигаха петима души. Същевременно върху супертигана на бавен огън бе подгрято и докарано до кипене 50 килограма масло, в което шницелът бе поставен внимателно. Когато бе готов и поставен на масата, експерти проведоха измерване - след пърженето максималнат му ширина бе сведена до 180 сантиметра. При общо тегло над 20 килограма това бе предостатъчно за рекорда. Както и да засити напълно онези, които дойдоха да го опитат. А вкусът, твърдят участниците в пиршеството, също бил незаменим. /ИТАР-ТАСС