Поредната жертва на междуособните сблъсквания между бандитски групировки в Идлиб станал полевият командир на протурската групировка „Нур ад-дин ез-Зинки” Абу Алхалик Абдлула Джиро. Камера е фиксирала момента на попадане в засада от конкурентите от „Хайят Тахрир аш-Шам”.  Видеото е излъчено в интернет.


 
Проучвайки маршрутите, по които се движи Абу Алхалик, и знаейки неговата патологична ненавист към правителството в Дамаск, терористите от ХТШ минирали флаг на САР край пътя. Недалновидният полеви командир се хванал на уловката и виждайки флага, се втурнал да го сваля. От мощния взрив на място загинали командирът и още един негов приближен, те буквално били разкъсани на парчета.


 
След отстраняването на Абу Алхалик неговите врагове от ХТШ заложили засада и после унищожили пристигналите терористи от „Нур ад-дин ез-Зинки” да приберат остатъците от своя командир.
 
Противоречията между двете групировки започнаха още през 2015 г., но се изостриха през 2017 г., когато „Нур ад-дин ез-Зинки” взеха страната на „Ахрар аш-Шам” в сблъскванията с ХТШ. / БЛИЦ