Недалеч от Рим, в село Льо Руг, стадо диви свине заобиколи италианка, напуснала супермаркета и откраднала покупките ѝ. Видео от инцидента беше публикувано във Facebook.
 
 


Кадрите показват как животните са избутали жената обратно до колите на паркинга, за да й отнемат храната. След като италианката освободи торбите с храни от ръцете й, два малки глигана започнаха да ядат съдържанието си точно на паркинга. Възрастните пък отнесоха част от плячката.

Според The ​​Guardian видеоклипът поднови дискусии сред местните жители за свободата на движение на диви свине в италианските градове. Отбелязва се, че средно в Италия се случват около десет хиляди произшествия по вина на тези животни. През април най-голямата асоциация на земеделските производители в страната определи нарастването на броя на глиганите в някои региони на страната като неприемлив и поиска властите да се намесят.

По-рано през април четири диви свине организираха погром в китайския град Нингде, провинция Фуджиан. Според съобщения в местната преса животните са се спуснали от планина, съседна на града. Те препускаха по улиците на Нингде, нахлуваха в магазини и събаряха хората.

Превод: БЛИЦ