Глух американец съди най-големия порно сайт PornHub поради факта, не поставят субтритри на много от видеоклиповете. Така мъжът не можел да разбере за какво говорят актьорите в кадрите, пише в. "Метро".

Ярослав Сурис посочил в иска, че политиката на порно сайта нарушава неговите права и противоречи на федералния закон на САЩ.

През 1990 г. в страната влезе в сила закон за защита на гражданите с увреждания. Според американеца популярният сайт нарушава този закон.
Мъжът обясни, че използва премиум акаунт, за който плаща пари. Въпреки това той не може да се наслади напълно на филмите, тъй като в повечето видеоклипове няма субтитри и диалозите са просто неразбираеми за него.

Американецът поиска да бъдат добавени субтитри към всички клипове. Той също поиска обезщетение за морални щети. Размерът на иска не се съобщава.

Вицепрезидентът Pornhub Кори Прайс побърза да отговори на желанието на мъжа да заведе дело. Собственикът обясни, че сайтът има специална секция, където всички видеоклипове са придружени от субтитри. В момента има 410 видеоклипа.