Жена е обвинена в нападение над мюсюлманка: първо тя душила момичето с нейния хиджаб, след това го свалила от главата й и започнала да я преследва, събличайки се междувременно гола на жп гара в Портланд, Орегон, съобщава FOX 12. След това нападателката започнала да търка гениталиите и гърдите си с хиджаба и да крещи ксенофобски обиди.
Властите са  издали заповед за ареста на 23-годишната Жасмин Рене Кембъл. Тя е обвинена в престъпление от омраза, опит за убийство, преследване и нападение, извършено на 12 ноември в центъра на града. Заповедта е издадена, след като тя не се е явила в съда преди дни.

В съдебните документи се твърди, че жертвата, която е мюсюлманка и студентка по програма за обмен от Саудитска Арабия, е била на гарата, когато Кембъл се приближила до нея, сграбчила я за хиджаба и след това се опитала да я удуши.

В крайна сметка, полицай от Портланд видял какво се случва и се намесил. В документите на съда се казва, че когато полицията попитала Кембъл за мотивите й, тя заявила че „искала да покаже на жертвата, че няма нужда да е мюсюлманка; че хората не трябва да са черни или бели ", и тя искала жертвата да "знае, че религията не я определя ".

  След инцидента жертвата е заявила, че не се чувства в безопасност, когато носи хиджаб на публично място. Потърпевшата също така не искала да й бъде върнат хиджабът, взет от Кембъл, и е признала, че сега носи шапка, за да не рискува и да се чувства в безопасност.

Жасмин Рене Кембъл е заявила пред  FOX 12, че не се е опитвала да обиди никого. Твърде много алкохол е изпила и страда от психическо разстройство, от което наскоро започнала да се лекува, като според думите й, именно заради лечението е пропуснала да се яви в съда. 

Превод и редакция: БЛИЦ