Основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин напуснаха постовете си като изпълнителни директори на компанията, включително и в Alphabet. На тази длъжнаст, обаче, ще остане Сундар Пичаи, се казва в официално писмо на сайта на корпорацията.
"Сега когато Alphabet е добре установена, а Google и другите начинания работят ефективно като независими компании, е време да опростим нашата структура на управление. Alphabet и Google вече не се нуждаят от двама изпълнителни директори и президент. В бъдеще Сундар ще стане изпълнителен директор на Google и Alphabet", се казва в съобщението.

Пичаи заема тази длъжност от четири години. Той подчертава, че няма да се правят промени в структурата на работата. В същото време Брин и Пейдж ще останат акционери, съоснователи и членове на съвета на директорите. Те са обещали да участват активно в делата на компанията.

На 3 ноември стана известно, че 46-годишният Сергей Брин е сключил втори брак с основателя и изпълнителния директор на компанията ClearAccessIP, 34-годишната Никол Шанахан.

Превод и редакция: БЛИЦ