Дуетната половинка и бивша съпруга на прочутия италиански поптенор Ал Бано – актрисата и певица Ромина Пауър, изгуби по-малката си сестра.

„Моята сестра Тарин се присъедини към родителите ни, обградена в дома си в Уисконсин от своите 4 деца и четирима внуци, след като в продължение на година и половина се бореше с левкемията.

Напусна ни едно слънчево създание, любяща майка, всеотдайна баба и любима сестра – уникална със своето чувство за хумор, своята щедрост и с обичта, която питаеше към животните и природата. Не бих могла да имам по-добра сестра в този живот“, написа Ромина Пауър в социалните мрежи, където публикува и галерия от снимки от целия им съвместен живот.

Тарин, която е с 2 години по-малка от Ромина, си отиде на 67. Тя е дъщеря на холивудския красавец от миналото Тайрон Пауър и втората му съпруга, актрисата Линда Кристиан.

Тарин е известна активистка за опазването на околната среда и защита на животните, а като млада също е била актриса.

Снимала се е в 8 филма, сред които „Граф Монте Кристо“ с Ричард Чембърлейн, с когото е имала кратка любовна афера на снимачната площадка (1975), в „Синбад и окото на тигъра“ с Патрик Уейн и Джейн Сеймур, за ролята си в който има номинация за нагарада „Сатурн“ и др.