Черно момиче обвини треньорката си в расизъм заради обидни коментари за външния й вид. Случаят е от Отава. Това съобщи Daily Mail.

Американската студентка Талин Джеферсън каза пред журналисти, че треньорката Кейси Джемерсън я е изгонила от отбора на мажоретките, след като е отказала да си свали шапката.

„Страхувах се, че моите 76-сантиметрови плитки могат да ударят другите мажоретки по лицето“, Така момичето обясни защо трябвало да носи шапка.


Героинята на материала започнала спор с треньорката, но в даден момент се отказала да говори, тъй като последната не разбирала обясненията ѝ.

След тези думи служителката на университета се ядосала и започнала да размахва ръце, а след това заповядала на Джеферсън да "излезе от клас".

„Тя каза, че плитките ми пречат по време на изпълнението на екипа и не отговарят на университетската харта, така че въобще не е трябвало да ги правя“, споделя студентът.

Според изданието, на следващия ден Джеферсън е бил привикана на среща с треньорката и университетските служители. След процедурата студентката била изключена от екипа на мажоретките. Джеферсън, несъгласна с решението, публикува пост в социалните мрежи.
 


„Бях изгонена, защото според мнението на ръководството унижавам учителката и имам проблеми с овладяването на гнева - това не е вярно. През цялото време, през което учих, никога не съм получавала коментари, наказания или порицания”, обясни тя и добави, че планира да се премести в друга образователна институция.

Представители на университета в Отава от своя страна потвърдиха пред репортери информацията, че Джеферсън е била изключена от екипа, но заявиха, че това няма нищо общо с косата й и инцидента, който се е случил по време на класа за мажоретки.

Превод: БЛИЦ