Руското външно министерство ще разгледа въпроса за закриване на посолството на Русия в България. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Въпросът за закриването на руското посолство в България ще бъде разгледан от руското външно министерство, ако е необходимо, ще бъде докладван на президента, отговори прессекретарят на руския държавен глава на въпрос за това - дали в Кремъл е получено такова предложение от ръководителя на дипломатическата мисия в България.

"Няма опасност за каквото и да било. Просто Митрофанова се опитва да играе със страховете на хората. Мисля, че от Външното министерство на руската държава ще й кажат да смекчи този тон", каза по-рано днес премиерът в оставка Кирил Петков.

Припомняме, че по-рано днес руският посланик Елеонора Митрофанова направи изявление на страницата на руската дипломатическа мисия в социалните мрежи.

От руското посолство разпространиха информация на личната си фейсбук страница малко след срещата на посланик Елеонора Митрофанова с външната министърка в оставка Теодора Генчовска:

"Уважаеми граждани на България,

За съжаление, нашето обръщане към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам безотлагателно да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на Посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва.

Отговорността за по-нататъшните тежки последици на тази стъпка е изцяло върху правителството на Кирил Петков", написа Митрофанова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ