В американския щат Джорджия има малък град - Пийчтрий Сити (население 35 186 жители според преброяването през 2016 г.), м който вместо обикновени автомобили местните използват колички за голф.
 

За тях е изградена почти цялата пътна инфраструктура. Броят им надхвърля 9000. Паркингът на училището е запълнен изцяло с тези превозни средства.
На видеото количка за голф кара кметицата Ванеса Флайш, която прави кратка обиколка на района. Тя разказва, че управата води на отчет тези превозни средства, т.е. собствениците им трябва да ги регистрират. Въпреки вградените ограничители на скоростта, много от хората ги премахват, за да карат по-бързо, така че и в Пийчтрий Сити се намират "състезатели".

Golf-city-2

Някои "по-тунинговани" колички за голф са оборудвани с печка и дори радио. Разбира се, има и проблеми. Въпреки факта, че пътищата за тях в повечето случаи са "отрязани" от обикновените, се срещат и заблудени шофьори на обикновени автомобили, на които е забранено да шофират там. Според кметицата често се случват и задръствания от колички за голф.

Всичко започва през 70-те години на миналия век, когато местните голфъри стават толкова мързеливи, че предпочитат да отидат от дома си до игрището и обратно с колички за голф. Въпреки усилията на властите да не ги пускат по обществени пътища, "голфърите" все пак печелят. Така пътната мрежа е разработена изключително за тях, като градът харчи годишно до 1 млн. долара от бюджета си за нейната поддръжка.