На 16 юни по канал Israeli News Live се появи видео съобщение, че астероид с чудовищен размер скоро ще падне на нашата планета. Информацията за бедствието идва от висши служители, работещи в Пентагона.

Експертите знаят за предстоящия сблъсък и се подготвят за него от четири месеца. Всичко започна с факта, че НАСА публикува новината за преминаването на Земята през облак от космически отломки. По правило всички обекти обикновено се привличат от Юпитер или други масивни тела, но не и този път: всички планети са групирани в един регион спрямо Слънцето.

Очакваше се падането на голямото тяло да се случи през април, във връзка с което беше поставена карантината. Сега, според НАСА, сблъсъкът е планиран за септември. Интересното е, че втората вълна на коронавирус също се очаква през септември. 
Един астероид, както изглежда, вече е паднал: той предизвикал прашна буря, която се понесе над Атлантическия океан, тогава уж беше „пясък от Сахара“.

Израелските News Live са много сериозен източник, който не греши с разпространението на фалшификати и нагнетяване на ситуацията.

Необходимо е да се подчертае много странна статистика за броя на астероидите в близост до Земята, които са на разстояние по-близо от Луната. На 23 април имаше около четиридесет, а през май изчезнаха някъде - станаха само девет. Такива драстични промени не се случват: очевидно НАСА мълчи за статистиката.

Превод: БЛИЦ