Иран ще отговори на всяко действие срещу интересите му, заяви днес президентът Ебрахим Раиси, цитиран от иранската новинарска агенция ИСНА, ден след като Израел предупреди, че ще отговори на атаката на Техеран, извършена през уикенда, предаде Ройтерс.

"Категорично заявяваме, че и най-малкото действие срещу интересите на Иран със сигурност ще бъде посрещнато с тежък, широкообхватен и болезнен отговор срещу всеки извършител", заяви Раиси пред емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани.

Началникът на Генералния щаб на израелската армия Херци Халеви заяви вчера, че иранската атака срещу Израел, която бе отмъщение за бомбардировката на иранското консулство в Дамаск на 1 април, изисква отговор.

В понеделник заместник-министърът на външните работи на Иран Али Багери Кани заяви по държавната телевизия, че контранастъплението на Техеран след евентуално израелско отмъщение ще бъде "въпрос на секунди, тъй като Иран няма да чака 12 дни, за да отговори".

Иран нанесе удари по Израел вечерта на 13 април в отговор на атаката срещу иранското консулство в Дамаск, извършена 12 дни по-рано.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНСОТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук