Училище в Ирландия с нестандартен метод на обучение – вече три поредни години всеки декември учителите спират да дават домашни на децата, но вместо това им възлагат всеки ден да правят по един добър жест.

Милата история трогна хората в социалните мрежи.

Ръководството на началното училище на Клонакилти, Ирландия, решило да замени домашните работи с мили жестове от полза на цялото общество в градчето.

Децата били вдъхновени да правят мили жестове всеки ден от месец декември. „Това са малки жестове на доброта, които биха донесли огромна разлика в живота на някои хора“, казват от училището.

Милите жестове били давани като задачи от учителите. Например, в понеделниците те трябвало да разговарят с възрастни хора, вторник – да помогнат на родителите си в домакинството. Средите били свободни – всяко дете само преценява какъв мил жест да направи и за кого, а в четвъртък – всяко дете трябвало да направи нещо мило за себе си.

Единственото задължение на малчуганите било да водят дневник с всички мили жестове, които са направили през декември.

„В свят погълнат от социалните мрежи, нашите млади хора постоянно изпитват напрежение. Няма по-добър начин да им покажем пътя напред от това да правят добро. Всички знаем, че помагайки се чувстваш по-добре“, казват от училището.