Бившият лондонски дом на рок легендата Фреди Меркюри е на разположение за закупуване за тези, които разполагат с 38 млн. долара.

Garden Lodge в Кенсингтън, Западен Лондон, е бил дом на фронтмена на Queen в продължение на 11 години и може да се похвали с функции, включващи японска всекидневна, хол с двойна височина, бар/библиотека и музикален център.

Според Knight Frank, която се занимава с продажбата, имотът е купен от Меркюри на място, когато той го посещава за първи път през 1980 г.

В сътрудничество със специализирания интериорен архитект и дизайнер Робин Мур Еде, Меркюри обновява дома през следващото десетилетие, използвайки най-добрите материали и личния си дизайнерски вкус, за да създаде това, което той нарича своя "провинциална къща в центъра на Лондон", се казва в прессъобщение на Knight Frank.

Певецът на Queen е проектирал дома си така, че да бъде "запомнящо се, гостоприемно място, което да отразява неговата жизнена личност и еклектична визия", се казва още в съобщението.

В този дух трапезарията е боядисана в цитрусовожълто, което според сведенията е било любимият цвят на Меркюри, а корнизите на стаята са в допълнителни ювелирни тонове.

Някога дом на рояла, който Меркюри използва, за да композира "Бохемска рапсодия", всекидневната предлага гледка към градината на имота, която е украсена с големи магнолии и "вдъхновени от Ориента" водни елементи.

В главния апартамент на имота се влиза през някогашната гримьорна на Меркюри, където той е съхранявал дрехите и сценичните си костюми. Помещението е огледално от пода до тавана, с множество врати на шкафове.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук