Терористите от "Ислямска държава започнаха настъпателна операция в района на сириаската авиобаза "Шайрат", по която САЩ нанесоха удар с около 70 крилати ракети "Томахоук" тази нощ, съобщава ливанската информационна агенция AMN. Постъпват и съобщения, че сред жертвите на атаката срещу авиобазата, в която е имало и много руски военни, е бригаден генерала Халила Иса Ибрахима, офицер от 136-та бригада от ВВС на Сирия.

В петък опозиционната сирийска „Национална коалиция“ приветства американските удари срещу сирийската военна база и призова САЩ да продължат с действията срещу военните възможности на сирийския президент Башар Асад, предава от своя страна АФП. 

„Коалицията приветства атаката и призовава Вашингтон да неутрализира възможностите на Асад за извършване на въздушни удари“, заявиха от коалицията. „Ние се надяваме на повече удари... и че тези ще бъдат само началото“, допълниха от опозицията.

Говорителят на сириаската опозиция Ахмад Рамадан призова Вашингтон да унищожи оперативния капацитет на военновъздушните сили, контролирани от президента Башар Асад.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ