Британски имам допусна в джамията си камери, които заснеха необичайните практики, с които той „цери“ вярващите. Похватите му включват цитиране на Корана, плюене на светена вода в лицето на „клиента“, и всичко това срещу такса от 60 британски лири, съобщава „Дейли Мейл“.
Кадрите показват как Аюб Тайеб лекува дошла при него вярваща мюсюлманка, покрила лицето си с бурка. Зад гърба си той има хиляди подобни сеанси. За своите „екзорисистки“ практики той взема по 60 британски лири на посетител.
 
В конкретния случай младата жена искала да се отърве от злите сили, които смята, че са я нападнали след черна магия. 42-годишният имам твърди, че 29-годишната жена е станала жертва на духове, които били влюбени в нея и й причинявали цял куп здравословни проблеми. Симптомите включвали повръщане, болки в корема, безсъние, главоболие, болки в гърба, загуба на памет. Жената заявила, че лекарите не могли да й помогнат.
 


Освен това тя лесно избухвала и започвала да крещи без причина. Видеото показва как тя се поклаща напред назад докато имамът крещи откъси от Корана на микрофон, в опит да изгони джина.
 
В кулминацията на сеанса, когато жената започва да се мята неудържимо и да пищи, имамът плюе светена вода в лицето й, с което смята, че е наложил контрола си над злия дух. Жената сграбва малка дървена масичка и той я дърпа от ръцете й, за да не се нарани.
 
„Направена й е черна магия и джинът, донесъл проклятието, е влюбен в нея. Но това не е истинска любов, тъй като любовта на причинява болка, а този джин й е донесъл много мъка. Информацията за магията ми е дадена от джина докато говорех с него, но той не каза от кого е направена магията“, обясни Тайеб, който е с кюрдски произход, след сеанса в джамията си в Шефийлд. За три години той е правил процедурата около 3000 пъти.
 
„Повечето от пациентите ни са от ислямската вяра. Но също така сме помагали и на християни, сикхи, хиндуси и атеисти. Не правим разлика между религиозни и нерелигиозни“, заяви той.
 
Сред проблемите, които той твърди, че лекува, са менструални болки, алкохолизъм, наркозависимост, пристрастеност към хазарта.
 

Превод и редакция: БЛИЦ