Историята на бездомно момче от няколко седмици разтърсва Франция. Десетки хора се втурнаха да спасяват "Принца от улицата", както го наричат, докато стана ясно кой се крие зад този образ.

Всичко започва в края на август на метри от световноизвестния булевард „Шанз – Елизе”. Десетки разчитат на милостинята на туристите там, но "Принцът от улицата" е различен от тях. Той е с ангелско лице, рус и много чаровен. Франция се влюби в него, превърна го в герой, а после разбра, че всичко е лъжа.

Едно 19-годишно момиче среща едно 18-годишно момче. Тя е чувствителна, той е красив, висок и много приятен за разговор. Тя веднага публикува съобщение в една социална мрежа и го превръща във всеобщ любимец.

„Срещнах Маелиг днес, докато се разхождах по „Шанз Елизе”, навършил е 18 години на 4 април и от рождения си ден е на улицата, бедства със социални помощи и няма къде да спи, втората му майка е поискала от баща му да избира между нея и сина му. Толкова е усмихнат и изглежда щастлив, въпреки всичко, пази надежда”.

Десетки се отзовават на призива за помощ за Маелиг. Той остава няколко часа в дома на 40-годишната Никол и излиза само за малко, да се разходи. Никога не се връща, а Никол открива, че "Принцът от улицата" си е тръгнал с портфейла й. По-късно е задържан на гара в Париж, а пред френско издание приютилата го Никол призовава за разбиране към действията на Маелиг.

"Той е отчаян, но не е направил нещо чак толкова страшно, че да отиде в затвора", казва Никол, приютила Маелиг.

Принцът от улицата е обвинен в поне 20 кражби, а в началото на тази седмица е осъден на 140 часа обществено полезен труд.

Маелиг вече изпълнява присъдата си и работи. Момичето, което го направи герой, се извини на хилядите си нови почитатели в социалните мрежи, че се е объркала.


Източник: bTV