Тъмната аура на Адолф Хитлер продължава да хвърля своята сянка 73 години след неговата смърт. Годежът на един от последните живи роднини на нацисткия диктатор пропада, когато еврейската му приятелка разбра за шокиращата история на семейството му, пише Daily Mail, цитиран от profit.bg.

Александър Стюарт-Хюстън е праплеменник на Адолф Хитлер и заедно с двамата си братя Брайън и Луис е сред последните живи наследници на тази фамилия. През целиля си живот те се опитват да запазят в тайна семейната си история.

В първото си интервю от над десет години насам Александър, който е най-възрастният от тримата братя, разказва подробности за живота, прекаран в тъмната сянка на покойния им чичо.

Той опровергава слуховете, че той и неговите братя са положили клетва да останат неженени и да нямат деца, за да може родът на Хитлер завинаги да бъде прекъснат. "Това са пълни глупости", заявява той.

Александър Стюарт-Хюстън дори разказва за случай, в който един от неговите братя (без да уточнява кой точно) е искал да се ожени за момиче от еврейски произход. Когато обаче девойката разбира за тъмната история на семейството, сватбата пропада.  

Четвъртият брат Хауърд Стюарт-Хюстън работел като данъчен инспектор и бил женен за дама на име Мари, но загива в автомобилна катастрофа в Лонг Айлънд през 1989 г.

Повечето съседи на братята Стюарт-Хюстън в малкото градче Пачог в Лонг Айлънд не знаят нищо за необичайното им родословно дърво. Баща им - Уилям Хитлер, е племенник на Адолф Хитлер, а дядо им - Алоис Хитлер, е полубрат на германския фюрер.

В малдежките си години той се запознава с ирландската си съпруга, докато работи като сервитьор в един бар в Дъблин, а впоследствие се мести да живее във Великобритания.

Уилям Хитлер е роден в Ливърпул, а впоследствие емигрира в Съединените щати. По време на Втората световна война той дори се записва във флота и участва в сраженията срещу Германия.

Хитлер срещу Хитлер е сюжет, достоен за американската военна пропаганда. След войната обаче той се оттегля в скромния си дом в Лонг Айлънд заедно с германската си съпруга Филис, като се опитва да спести на четирите си деца проклятието на своята фамилия.

През 1946 г. той променя името си на Хилър, а по-късно на Стюарт-Хюстън - фамилното име, което използват и до днес тримата му синове. Александър, Луис и Брайн винаги са държали медиите далеч от личния си живот, като дори се отказват от идеята за автобиографична книга.

"Обмисляхме подобен вариант, но се отказахме", разказва Александър, който днес е 68-годишен пенсиониран психотерапевт. "Няма да го направим. Дори и за всичките пари на света", категоричен е праплеменникът на Адолф Хитлер.