Украинските войски продължават контранастъпателните си операции в Донецк и Запорожието, а също така напредват и в района на Бахмут и на запад в Запорожка област. Успехи са постигнати и в района на Клещеевка и Андреевка.

По информация на заместник-министъра на отбраната Ана Маляр напредъкът в Таврическото/Запорожкото направление е с 4.8 квадратни километра.

Ръководителят на военното разузнаване Кирил Буданов заяви обаче, че руските военни променят тактиката и вече масово използват безпилотни летателни апарати.

В същото време руските войски продължиха настъпателните си действия в посока Купянск - Сватово - Кремина и постигат малък напредък в Купянското направление. Геолокализирани кадри показват това североизточно от Синковка.

Възможно е Росгвардия вербува бивши затворници, които са се включили към частната военна компания "Вагнер" в предишните месеци. Вероятно това е процес на продължаващо поглъщане на остатъците от армията на Евгений Пригожин и процес на едновременно укрепване на вътрешния апарат на силите за сигурност на Русия.

Руските граничари се оплакват от ограничените възможности и оборудване, с които разполагат точно както са засечени и оплаквания от руските части, които са на фронта в Украйна. Граничарите обаче се безпокоят от възможен украински рейд на територията на Руската федерация.

ISW коментира и предстоящата среща между руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен Ин, която ще се проведе във Владивосток. Срещата е посветена на "двустранните отношения", а и на доставката на артилерийски боеприпаси, от които Русия се нужда на фронта, за да продължи войната си с Украйна.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук