87-годишна жителка на Милано не е излизала от дома си в продължение на 14 години, съобщи вестник „Република“.
За последен път Силвия Морески излязла от апартамента си през 1994 г., когато била на 73 години. След като се прибрала, решила доброволно никога повече да не излиза.

Днес тя не ходи нито на покупки, нито за пощата, нито да вижда приятелите си. Италианката няма в къщата си мобилен телефон, интернет или сателитна телевизия. Връзката си със света тя осъществява посредством хората, които отиват да я виждат. Един път седмично имигрантка от Южна Америка пък се грижи за покупките от супермаркета. Много от дрехите си възрастната жена поръчва по каталози по пощата. В апартамента на Морески отиват и фризьорка и медицинска сестра, когато тя има нужда от услугите им.

„Държа телевизора си включен почти през цялото време. Понякога пък си измислям въображаеми диалози с майка ми, карам се с нея и така времето минава. Времето ми минава и в спомени за миналото. Изживявам отново всеки един момент от него, сякаш се е случил вчера. Понякога осъмвам с кръстословиците, които решавам“, разказва Силвия. Тя е и страстна привърженичка на предаванията по телевизията на футболните мачове, Формула 1 и на Световното по мотоциклетизъм. /ПронтоСофия