Важна фигура в католическата църква предупреди, че съвсем скоро „Италия ще е мюсюлманска, заради глупостта на страната”. Италианският архиепископ монсеньор Карло Либеарти заяви, че нарастващият брой имигранти в Европа и секуларизмът ще превърнат исляма в доминиращата религия на Стария континент, съобщава „Дейли Мейл”.
„След 10 години всички ще бъдем мюсюлмани заради глупостта си. Италия и Европа живеят езически и атеистичен начин на живот, те правят закони срещу Бог и имат традиции, присъщи на езичеството”, заяви бившият епископ на Помпей.
 
„Целият този упадък на морала и религията са в полза на исляма. Имаме слаба християнска вяра. Днес църквата не работи добре и духовните училища са празни. Църковните общини са единствените, които все още устояват. Имаме нужда от истински християнски живот. Всичко друго постила пътя на исляма. В допълнение на това, те имат деца, а ние не. В тотален упадък сме”, заяви Либерати.
 
Италия е една от предпочитаните дестинации на имигрантите мюсюлмани. В последните две години там са пристигнали около 330 000 души от Африка, Близкия Изток и Азия. Много от тях стигат до страната, прекосявайки Средиземно море от брега на Северна Африка. Към 2015 година, според статистиката, в страната пребивават над 2 млн. мюсюлмани.
 
Либерати смята, че нарастващия брой на имигрантите, включително и тези от Източна Европа, които пристигат по-лесно в Италия заради членството на страните им в ЕС (най-вече румънци), е влошило изключително много качеството на живот на местните.
 
„Аз съм протестиращ. Ако не бях свещеник, щях да съм навън на демонстрации по площадите. Каква е ползата от толкова имигранти, които, вместо да са благодарни за храната, която им даваме, я хвърлят, прекарват часове на мобилните си телефони и дори организират бунтове”, пита Либерати и упреква църквата, че прави дарения за пришълците.
 
„Да даваш пари на мигрантите, които се скитат из града, е не само погрешно, и но и морално вредно, защото окуражаваме поведението им и те свикват с това, да не споменавам факта, че ние вече ги храним. Мисля, че понякога това създава мрежа от просяци”, изтъква архиепископът. 

Превод и редакция: БЛИЦ