Kато се има предвид, че фотографията все още е нововъзникваща технология, тогавашните работещи момичета са заставали за снимка пред Уилям Голдман през 1890 година в бордей в Рединг, Пенсилвания със смесени чувства, разказва CNN.

Направо не е за вярване защо леките жени са наричани "шафрантии"!

За да стане снимка е било нужно момичетата да са неподвижни. Така позиращи голи или полуголи заставането пред обектива е изкуство. 

Местният фотограф и неговите анонимни музи изглежда са искали да пресъздадат привличането на хартия.
  От снимките, които цял век са били изгубени, се вижда, че те не са имали парите за най-луксозното бельо, но се стремяли да се покажат с дръзки дантелени гащи, деликатно загърнали голото си тяло или директно легнали на легло. 

Тайните в секса паднаха: Мъжете си признаха как усещат интимните части на различните жени (СНИМКИ 18+)

За тези работещи момичета възможността да седнат пред Голдман е вероятно не само вълнуваща. Тя също така овластява. Той става и техен приятел, на когото те разказват. 
  Според проучвания на куратора Робърт Флин Джонсън, който купува снимките на панаир в Калифорния, Голдман изглежда ги е запазил за своята лична колекция. Като успешен фотограф на сватби и социални събития, със сигурност не е било в негов интерес обществеността да знае за неговите лични творчески занимания. Самият Голдман е работил основно за богаташите в града. 
  Публичният дом е бил необходимо зло в града, където мъжете с определени желания посещават жени, на които плащат, а те не биха им искали нищо в замяна. 

Колекцията от снимки е преоткрита през 2007 г.. "Това, което можем да предположим от неговите снимки, е че Голдман е наистина чувствителен човек както художествено, така и емоционално", пише Джонсън за Голдман.


Източник: vesti.bg