На премиера на Гърция Кириакос Мицотакис е направен тест за новия коронавирус, а резултатът е отрицателен, съобщи на брифинг днес заместник-говорителят на правителството Аристотелия Пелони.

Тестове са направени и на останалите сътрудници в резиденцията на премиера, като и те са отрицателни, съобщи Пелони на брифинг, на който не присъстваха журналисти. Пресконференцията се излъчваше по YouTube, като бяха прочетени изпратени по-рано въпроси.

Заместник-говорителката на правителството уточни, че на премиера Мицотакис е направен тест, тъй като е контактувал с официалния говорител на правителството Стелиос Пецас, чиято жена се оказа заразена. Тестовете за коронавирус на самия Пецас и на децата му са отрицателни.

Гърция обяви днес, че затваря всички магазини, с изключение на супермаркетите, аптеките, банките, бензиностанциите и службите за хранителни доставки. Всеки пристигнал в Гърция от чужбина ще бъде поставян в 14-дневна карантина, независимо от каква националност е.

Гърция вече забрани масовите събирания и затвори барове, ресторанти, площадки и спортни зали. До момента в страната са регистрирани 331 случая на заразяване с коронавирус и четирима починали от Ковид-19.