Разследващите на взрива и спецслужбите на Русия разглеждат версията, че атентаторът в петербургското метро вероятно е камикадзе и е бил в центъра на експлозията, съобщи Газета.ру.
По-рано бе разпространен фотос на откъсната от тялото глава, за която се предполага, че е на предполагаемия извършител на терористичния акт, като се смята, че кадърът е от епицентъра на взрива. Източникът на медията не изключва да става въпрос за камикадзе от Кавказ. От Националния антитерористичен комитет засега не потвърждават достоверността на снимката, както и версията за камикадзе.

Местен сайт от Петербург пък твърди, че жертвите на взрива, проехтял в 14.40 местно време в метрото, са вече 14. Информацията е на Фонтанка.ру, като същевременно официалното потвърждение е за 10 загинали.

Както БЛИЦ съобщи, разпознати са някои от загиналите - 21-годишно момиче, издъхнало в Мариинската болница. Младеж на 20 години е друга от жертвите. Освен руснаци, сред загиналите има и арменци.

Жителите на окървавения Петербург се стичат с цветя и свещи пред входа на метрото, а московчани изразяват съпричастността си, като полагат цветя на мемориала на града-герой Ленинград в руската столица.

Шестима от ранените са в тежко състояние, а травмите са сериозни и заради металните топчета и гайки, вградени в самоделката.

Източник: Канал 3

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА КОШМАРА В САНКТ ПЕТЕРБУРГ!