Служители от криминалния отдел на полицията в Санкт Петербург издирват човек, който е заподозрян в участие в терористичната атака. Всички сведения и снимка на заподозрения са изпратени до всички звена в северната част на столицата и на московската полиция, пише life.ru.
Както по-рано днес съобщихме минути след атаката полицията започна да проверява минувачи и водачи на леки автомобили, бусове и малки камиони за документи. Всички граждани бяха помолени да сигнализират за съмнителни лица и предмети.

Припомняме, че мъж, облечен изцяло в черно, с шапка и брада е бил заснет от камерите за наблюдение. Той се издирва от полицията на Санкт Петербург, така и от органите на реда в Москва.

Часове след взрива в Санкт Петербург в метрото в Москва е започнала акция за откриване на опасни предмети. Три влака са били проверявани за безстопанствени обекти."На станцията на метрото С името "Варшава" е намерен предмет. Влакът е прибран в депо и се проверява", съобщава РИА Новости.

След откриването на безстопанствени чанти са били евакуирани пътници от влакчето, които са слязли на станция "Кримска". Машината е била закарана до депо, където специално обучени кучета са проверили вагоните.

БЛИЦ припомня, че около 15 часа днес експлозив избухна на станция в метрото в Санкт Петербург. При експлозията загинаха най-малко 12 души, а броят на ранените е над 50. По всяка вероятност става въпрос за терористична атака, но властите работят и по още две версии. Лидери от цял свят изразиха съболезнования към загиналите при атаката.

Превод и редакция БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА КОШМАРА В САНКТ ПЕТЕРБУРГ!