Британската полиция пусна снимка на касапина Усман Хан. Двама невинни граждани, случайни минувачи са били убити от терориста с ножа, който кла хора като като обезумял на Лондонския мост в британската столица.

През 2012 година, Хан е бил осъден за тероризъм, е бил смятан за изключително опасен престъпник.
В затвора той си е станал близък с други опасни джихадисти. Хан бил освободен, след като се съгласил да носи електронна гривна, предава The Telegraph.

За да смекчи присъдата си, Хан се е признал за виновен пред съда за терористичните актове, които е извършил. През 2012 година Усман Хан е работил координирано с още 8 мъже, които са били част от терористична клетка на Ал Кайда. 

Хан е напуснал училище, когато е бил на 16 години, за да гледа болната си майка в Пакистан. Когато тя умира, той се връща във Великобритания и започва да проповядва радикален ислям по интернет. 

Касапинът планирал да използва земя, собственост на неговото семейство в Кашмир, за да построи лагер за обучение на тероризъм до съществуваща джамия, с надеждата да се установи законът на шариата в региона.

Властите определиха нападението на Лондон бридж като терористичен акт.

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън определи като "сериозна грешка" това, че подобен тип престъпници се пускат на свобода и е категоричен, че трябва да има много по-сериозни наказания за тях. 

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!