Двама израелски туристи бяха обвинени днес за изнасилване на 19-годишна германска туристка на остров Крит и бяха освободени под гаранция, предаде АФП, като се позовава на полицейски източник.

Двамата мъже – на 29 и 35 години, са се явили пред съдия от съда в Ираклион – главния град на острова. Съдията е определил парична гаранция от 1000 евро за всеки от тях, според агенция АНА-МПА.


Не е предприета никаква друга ограничителна мярка спрямо двамата, на които следователно е позволено да напуснат Гърция в очакване да бъдат призовани по-късно. Предполагаемата жертва вече не е в Крит, според някои медии.

Двамата израелци са били задържани в събота в Херсонисос, близо до Ираклион, след жалба от младата жена. Според нея двамата са й предложили да отидат да пийнат по чашка в тяхната стая в хотел в Херсонисос, където било извършено изнасилването. Заподозрените отричат отправените към тях обвинения.

Тяхната адвокатка Гила Либер-Голан е заявила пред медиите, че „няма и капка истина“ в думите на германската туристка. Те са казали днес, че е имало „съгласие“ от нейна страна за „всичко, което се е случило“, посочи полицейският източник.

Агенция Франс прес припомня, че преди месец седем израелски туристи в Кипър бяха поставени под арест за предполагаемо групово изнасилване на млада британка, но бяха освободени десет дни по-късно, тъй като подателката на жалбата бе заподозряна в даване на фалшиви показания.