Самолети Ил-76 на компанията Air Koryo от Пхенян са пристигнали в руския град Владивосток извън разписание в неделя (07.10) и са достави товар, който след това е отправен транзитно в страната, предадоха чуждестранни издания, позовавайки се на източници, без да уточняват какъв е бил видът на товара.

Данните на Flightradar24 показват, че тези самолети са били използвани по време на посещението на лидера на КНДР в Пекин и Сингапур.

Според източниците, самолетите са долетели до Владивосток, но след това товарът е закаран транзит до Москва. Няма информация какво е било естеството на товара.

Необходимо е да се отбележи, че през юни в Пекин пристигна самолет  на Air Koryo, от който бяха разтоварени автомобили, което позволи да се направи предположение за предстоящото посещение на висшестоящ севернокорейски политик. В същия ден японската тв компания Nihon Television Network снима слизащия от борда на правителствения самолет лидер на Северна Корея Ким Чен-ун.  

Според информацията от сайта Flightradar24, в Пекин тогава е пристигнал самолет Ил-76 - същият лайнер, използван по време на посещението на лидера на КНДР в Сингапур за срещата с американския президент Доналд Тръмп.