Мъж бе задържан днес в руския град Рибинск по подозрение за жестоко убийство на малките дъщери на партньорката си.

Виталий Молчанов вече е попадал в полезрението на служителите на реда. Той е осъден и за други тежки престъпления.

Поредица от ужасни убийства започнала през 2009 г., когато извергът живял в Екатеринбург. Веднъж Молчанов пил алкохол в апартамент с 35-годишната си приятелка. В един момент пиянският запой завършил с конфликт и мъжът грабнал нож, с когото нарязал жената. Най-малко 22 рани били открити по тялото й. След това Молчанов разчленил трупа на своята позната.

По време на убийството в апартамента имало и друга жена. Убиецът я заплашил с убийство и се опитал да я изнасили. По физиологични причини обаче той не могъл да направи това.

Молчанов е осъден през юли 2010 г. на 11 години лишаване от свобода в колония със строг режим, като се включва и времето от една година, прекарано в следствения арест.

След освобождаването си мъжът се премества в Рибинск, където започва работа в местна кабелна фабрика. Там той се запознава с майката на бъдещите жертви в социалните мрежи. Преди това тя била омъжена за служител на криминално разследване в района на Новосибирск, но след развода се върнала в Рибинск. Тя довела със себе си дъщерите си на 8 и 13 години.

Осакатените тела на момичетата бяха намерени на 15 септември в апартамента на маниака. По-късно се оказа, че нарушителят ревнувал партньорката си, която прекарвала твърде много време на работа, и решил да й отмъсти. Първо изнасилил дъщерите й, след което ги намушкал и изчезнал. Телата на децата били разчленени с нож и брадва.