Френската първа дама Брижит Макрон ще се самоизолира в продължение на седем дни, след като е била в контакт с някой, който е диагностициран с COVID-19 , съобщиха от офиса на Макрон, цитирани от "Дейли мейл".

Г-жа Макрон е била в контакт с някой, който по-късно е дал положителен тест за covid-19 в четвъртък, 15 октомври - вечер, в която милиони са се отправили да прекарват времето си с приятели преди полицейския час 21:00, който влезе в сила в най-големите градове на Франция на следващия ден.

Говорител на кабинета на президента Макрон каза: „Брижит Макрон е била в контакт в четвъртък на 15 октомври с човек, който е бил тестван положително за COVID-19 този понеделник, 19 октомври, и показва симптоми на заболяването.

В съответствие с препоръките на здравните органи тя ще се самоизолира за седем дни. Брижит Макрон няма симптоми на болестта на този етап.
 
В петък вечерта, в 21:00, строгият вечерен час влезе в сила в най-големите градове на Франция с милиони хора.

Мярката за извънредно положение беше приложена за Париж, Лил, Руан, Сент Етиен, Тулуза, Лион, Гренобъл, Екс ан Прованс и Монпелие. 

Франция се бори срещу възраждащата се епидемия, която в момента е запълнила една трета от интензивните отделения в страната с пациенти с COVID-19 и отново поставя на изпитание Европа.

Превод: БЛИЦ