Протестиращите срещу управлението на сръбския президент Александър Вучич нахлуха в държавната телевизия РТС в Белград. Преди това те блокираха входа на медията.

Част от демонстрантите успяха да пробият без проблеми полицейския кордон и нахлуха вътре. Веднага след това на мястото бяха изпратени спецчасти, които попречиха на протестиращите да се качат до горните етажи на сградата.

Последва блокада на всички входове на РТС. Демонстрантите искат да се включат на живо в предаванията на телевизията, за да направят изявление за причината за продължаващите вече месеци протести из цялата страната.

Начело на групата, която влезе в РТС, е лидерът на демократическата коалиция "Двери" Бошко Обрадович. 

"Никой от служителите на РТС няма да пострада, защото повечето от тях мислят като нас....Влязохме в РТС, за да върнем телевизията на народа и затова ще я освободим", заяви Обрадович.

В сградата влезе още един от лидерите на обединената опозиция - Драган Джилас.

И тази вечер протестиращите се събраха първо пред Философския факултет в центъра на Белград. Там пред множеството говори известният драматург Синиша Ковачевич. 

"Ако не кажем "Стига!", тук ще останат само старците...Коренът на всички злини се намира в сградата на улица "Андричевич" (президенството). Той ни превърна в модерни роби!", заяви Ковечевич.

Граждански протести под мотото "Един от 5 милиона", които се провеждат от 30 ноември насам веднъж седмично, тази вечер, освен в Белград, имаше още и в Крагуевац, Ягодина, Пирот, Брус, Александровац, Смедерево. 

В сградата влезе и един от лидерите на обединената опозиция - Драган Джилас.
 

Както обикновено, и тази вечер протестиращите се събраха първо пред Философския факултет в центъра на Белград. Там пред множеството говори известният драматург Синиша Ковачевич. "Ако не кажем "Стига!", тук ще останат само старците... Коренът на всички злини се намира в сградата на улица Андричевич (където се намира президентството)", каза още Ковачевич и добави: "Той ни превърна в модерни роби!".

 
Граждански протести под мотото "Един от 5 милиона", които се провеждат от 30 ноември насам веднъж седмично, тази вечер освен в Белград, имаше още и в Крагуевац, Ягодина, Пирот, Брус, Александровац, Смедерево.