Товарен самолет Boeing 747, пътуващ за Белгия, е бил принуден да изхвърли 20 тона гориво в Атлантическия океан и да се върне на международното летище „Джон Ф. Кенеди“, след като кон на борда се е освободил от кабината си, предава Fox News.

Исландският чартърен самолет на Air Atlanta е бил във въздуха от 30 минути, когато пилотът съобщава по радиото на контрола на въздушното движение: „Ние сме товарен самолет с живо животно, кон на борда. Конят успя да избяга кабината си. Няма проблем с летенето, но трябва да се върнем в Ню Йорк, тъй като не можем да обезопасим отново коня“.

Самолетът направил обратен завой край бреговете на Бостън, за да изхвърли около 20 тона гориво над Атлантическия океан с цел да намали теглото на полета за ранно кацане.

След кацането 14 други коня трябваше да бъдат извадени от самолета, за да стигнат до освободилото се животно. Джон Кърчели, председател на компания, която се занимава с износ на животни и карантина на летище „Кенеди“, каза, че животното се е уплашило, когато е настъпила турбуленция.

„Конят е скочил и е успял да прехвърли двата си предни крака през предната бариера на своята кабина, след което се заклещил“, каза Кърчели. Животното се наранило толкова лошо при буйстването си, че се наложило да бъде евтанизирано.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук