Български граждани са пострадали при катастрофа на територията на Унгария, близо до границата с Румъния. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. В момента консулът в Будапеща уточнява колко са пострадалите, къде са настанени и в какво състояние са. Според унгарски медии една от жертвите е българка.
Верижната катастрофа, в която са попаднали два български микробуса се е случила ранно сутринта в 07.30 часа, унгарско време на магистрала М-43. 

Припомняме, че петима души са загинали, а 12 са ранени при пътно-транспортното произшествие, близо до границата с Румъния при ГКПП Нъдлак.

По информация на унгарския сайт „Ориго”, при катастрофата на пътя М43 са загинали четирима души. Броят на ранените е 15. Загиналите са двама турски граждани, гражданка на Румъния и гражданка на България. Полицията е започнала разследване на инцидента.
 
Говорителката на местната полиция Силвия Сабо заяви, че инцидентът е станал около 07:30 часа на магистрала M43, на един километър от границата. Заради гъста мъгла два румънски камиона, два микробуса, два румънски автобуса и два български камиона са се сблъскали.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!