Ватикана показа емоционално видео. То стана популярно в мрежата и трогна целия свят. Децата задават какви ли не въпроси, но има моменти в живота, когато те завинаги помнят отговорите. Такъв е случаят с въпроса на малкия Емануеле.

Когато е приканен на микрофон пред всички да отправи въпроса си към папата, детето се разплаква неутешимо. Папа Франциск го вика при себе си, за да му каже на ухо своя въпрос. Той прегръща детето, което продължава да плаче. Няколко минути те си говорят тихо, след което момчето се връща в публиката.


„Ако можехме да плачем както Емануеле, когато сърцето ни страда”, казва папа Франциск. Оказва се, че детето плаче за баща си, който е починал. „Той има куража да е такъв пред нас, защото обича с цялото си сърце своя баща. Попитах Емануеле за разрешение да разкажа въпроса му публично и той се съгласи”, продължава папата.

Бащата не е вярващ, но кръщава всичките си четири деца. Емануеле казва за него, че е добър човек. „В Рая ли е татко?”, е въпросът му към папата. „Хубаво е син да казва за баща си, че е бил добър човек”, продължава папа Франциск. „Смяташ ли, че Бог може да остави човек като него далеч от себе си? Смятате ли?”, пита още Емануеле.

„Изоставя ли Бог децата си, когато те са добри?, пита папа Франциск публиката, на което тя отговаря „Не!”. Това е и отговорът за Емануеле. „Бог със сигурност е горд с баща ти. Защото е по-лесно да кръстиш децата си, когато си вярващ, отколкото, когато си атеист. Говори с баща си и се моли за него. Благодаря ти, Емануеле, за куража”, завършва главата на Римокатолическата църква.