Бермудският триъгълник в Саргасово море, този воден участък на Атлантическия океан, остава загадка в цялата история на корабоплаването (все още не е разкрито изчезването на самолети над него). И ще разкажем само една невероятна история, свързана с това прокълнато място на нашата планета (и има стотици такива истории, ако не и повече).

Но това донякъде обяснява изчезването на кораби, подводници и самолети.

През 1993 г. в Бермудския триъгълник се случило доста странно събитие, за което тогава беше писано в американския ежедневник News. Подводница на американския флот, намираща се точно в Саргасово море, носела обичайната служба, като в този момент била на дълбочина 65 метра. Изведнъж тя изчезнала, както често кораби и други превозни средства изчезват в Бермудския триъгълник. Най-често изчезват без следа.

Но този път се случи нещо друго. След известно време американската подводница се появила на радарите, но била вече на пет и половина хиляди километра от предишната базова точка, тоест в Индийския океан край източното крайбрежие на Африка. Ето какво пише капитанът на подводницата в доклад (от секретен документ на Пентагона) за случилото се:Изведнъж нашата лодка започна да вибрира силно и експертите не можеха да установят причината за това странно треперене. Да, и това продължи не повече от минута, а след това всичко се успокои. И тук според инструментите се оказа, че вече не сме в Саргасово море, а на около сто и петдесет километра от Африка в Индийския океан. Веднага се свързах с командването по радиото и поисках разрешение да се обадя в Кувейт (най-близкото пристанище в района). Оказва се, че за една минута сме изминали повече от три хиляди мили. Това е просто невероятно!

Но странните неща не свършили дотук. Екипът на подводницата беше свален в Кувейт и спешно изпратен за проверка в Германия. И имало причина: всички членове на екипажа били видимо остарели с двадесет години. В медицинския център за космически изследвания Германия не могли да разберат какво се е случило с военните на американската подводница, но те продължили да остаряват катастрофално...
По-нататъшната съдба на екипажа не е известна. Журналистите успели да разберат от думите на един от работещите в този изследователски център, че мъжете бързо остарели: появили се бръчки, сива коса, отпуснати мускули, намалено зрение - тоест имало всички признаци на стареене. И всичко това се случило много бързо, сякаш екипажът на подводницата „наваксва“ загубеното време. Все още е невъзможно да се обясни това...

Това е всичко, което се знае за онзи мистериозен инцидент. Известно е, че най-интересните случаи за науката (и не само за науката, за човечеството като цяло) са така незабавно покрити с непроницаема броня от тайни, че достигането до истината вече не дава никаква възможност (дори за най-изтъкнатите журналисти и независими изследователи). Да, и понякога сензацията, изнесена на бял свят, често не решава нищо в това отношение: властите, военните, световноизвестните учени веднага заклеймяват тази новина за фалшива. И тогава всеки от нас трябва да реши сам - да повярва в нея или в честността на силните на този свят? И двете често са много проблематични. 

Превод: БЛИЦ