Днес Наталия Водянова става на 36 години. Зад гърба си има два брака, раждане на пет деца и успешна кариера на модел. Но пътят към успеха на звездата съвсем не е бил постлан с рози.

"Руската Пепеляшка" Наталия Водянова има наистина интересна история. Тя е имала многомилионни договори с най-известните и успешни дизайнери, сред които Gucci, Chanel, Louis Vuitton, Christian Dior. Снимките й са се появявали на кориците на Vogue, ELLE и много други списания. Но пътят й към славата далеч не е бил безоблачен.

Наталия е родена в Нижни Новгород в много бедно семейство. Майка й неведнъж е признавала, че дъщерята е помагала в семейството и отглеждането на двета си малки сестрички, едната от които е била с аутизъм."Мисля, че Оксана беше вдигната на крака именно от Наташа. Представете си 6-годишно дете, които по цели дни се грижи за бебета. Аз отидох веднага да си търся работа и трябваше да оставям бебето си на годинка на 6-годишната му сестра. Тя умееше да изпере пелените, да ги изглади, да свари каша за бебето. За да помогне допълнително на майка си, Водянова работела и като продавачка на плодове на пазара.

Вече на 15 години Наталия се изнесла от майка си, наемайки квартира със своя приятел, а вече на 16 попада за първи път в модна агенция. Там е забелязана от представител на модна агенция Viva Model Management, който я кани в Париж. 

Наталия въобще не приличала на Пепеляшка, която се превръща в принцеса. Например след преместването й във Франция, трябвало с нея да се занимава психолог. Той я учил да се усмихва и как да се държи не само на подиума, но и в обикновения живот.

През 2001 година е наречена сензацията на модния бизнес, пише Cosmopolitan. Жан Пол Готие обръща внимание на изгряващата звезда и я избира да участва в негово ревю на Американската седмица на модата.

И как може Пепеляшка да остане без принц? Със своя принц, или по-точно лорд, Наталия се запознава скоро след преместването си във Франция. Манекенката седяла на маса в ресторант заедно с приятелки и познати. В един момент на съседната маса започнали да се карат двама мъже. Единият от тях станал и седнал до Наталия.

Тя отблъснала тогава опитите му да се запознаят, но все пак накрая той победил.През ноември 2001 година Наталия става съпруга на лорд Джъстин Портман. От този брак се раждат три деца - синът Лукас Александър, дъщерята Нева и синът Виктор.

Наталия не слизала от кориците на списанията, световно известни марки подписвали договори с нея за рекордни суми, единият от тях е Calvin Klein и така Наталия става най-скъпо платения модел в историята на марката.

Лордът винаги съпровождал красивата си съпруга по време на пътуванията, децата им винаги били доволни. На всички им се струвало, че това е красива приказка. Но през 2011 година става ясно, че двойката се разделя. По-късно излизат на бял свят скандални разкрития. Оказва се, че освен титлата си лордът не е имал нищо друго и Наталия сама издържала семейството. Разводът им протича грозно. Лордът иска 10 млн. долара от Наталия, за да й даде право да отглежда децата си. Става ясно и друго - че той дълги години се бори с алкохолизма. 

Слуховете, че майката на три деца е изневерявала, тръгват още от 2009 година, но те не се потвърждават. И все пак, когато за развода само се говори в английските кулоари, се появява информацията, че Водянова се е събрала с руския режисьор Андрей Болтенко.Оказва се, че романът им продължава от 2006 година. Както пишат медиите, заради Водянова режисьорът се разделя с красивата актриса Марина Александрова.

Неочаквано за всички през август 2011 година се оказва, че избраникът на Водянова съвсем не е режисьорът, а генералният директор на Berluti, Антоан Арно. Папараците заснемат двойката, която без никакво притеснение почива заедно с децата си.
Оказва се, че Арно вижда Водянова още през 2008 година, когато е ръководител в направление комуникации на Louis Vuitton. Двамата често се засичали по работа, водели светски беседи на различни мероприятия. Но Антоан се решава на първа крачка едва, когато разбира за развода на Водянова.

Те се решили на среща, която не могла да се състои няколко месеца. Накрая се срещат - в квартирата му в Париж. След това той й идва на гости в Лондон. Двамата поддържали така отношения, прелитайки над държавите, докато той не й предложил да се премести при него. Да, с децата.През май 2014 година им се ражда първото общо дете - синът Максим, а след две години се появява и Роман. Независимо от това, че живеят много години, не бързат да узаконят отношенията си. Наталия непрекъснато опровергава слуховете за годеж и твърди, че не иска просто ей така да се разписва, но и няма време за някаква супер пищна сватба.

През 2015 година сестрата на Наталия - Оксана се оказва замесена в доста грозна история. Заедно с детегледачката си тя влязла в кафе, за да пие вода, но трябвало да излязат, така и не дочаквайки поръчката си. Както става ясно тогава, собственикът на заведението ги кара да напуснат. Работниците на кафенето заявили, че Оксана демонстрирала неадекватно поведение - седнала на пода и не искала да стане.

Превод и редакция БЛИЦ