Физикът Мичио Каку разказа три невероятни прогнози за бъдещето и показа как точно технологиите ще помогнат да се отървем от рака, а човечеството ще се превърне в истинска космическа цивилизация.

В бъдеще човечеството може да се превърне в космическа цивилизация. Физикът е уверен, че хората ще могат да намерят начини да овладеят необятното пространство. Той добави също, че някой ден ужасна катастрофа определено ще се случи на Земята и хората ще се нуждаят от нов дом. Следователно трябва да намерим възможно най-бързо планета, която да е подходяща за живот на нея.

Физикът също така вярва, че хората ще могат значително да увеличат възможностите на мозъка си. Не е тайна, че в днешно време използваме само малка част от своите умствени способности. Каку е сигурен, че това ще бъде направено с помощта на нови технологии. Например компютър може да бъде свързан с мозъка и хората могат директно да споделят своите емоции и впечатления чрез Интернет.

Човешките същества ще лекуват рака завинаги с научни иновации. Биотехнологиите и изкуственият интелект ще станат едно в бъдеще. В същото време е възможно медицината да стане неинвазивна и цялата информация за наличието на здравословни проблеми да се чете, като се използват специални чипове директно от човешката ДНК.

Превод: БЛИЦ