Работещи в гимназията South Oak Cliff в Далас са обвинени, че са карали учениците да разрешават несъгласията помежду си с боеве в железни клетки.
Според разследването всички, включително и директорът на училището, са знаели за тези боеве и са ги разрешавали. В доклада, публикуван от местен вестник, са описани два боя в железни клетки в мъжката съблекалня в периода 2003-2005 г., но не е известно дали е имало и други боеве. Не се знае също така дали децата са пострадали, нито дали някой от учителите е бил наказан дисциплинарно.
Случаят е бил разкрит случайно, докато са разследвали преправяне на оценки на ученици, играли баскетбол за училището. Бившият директор Доналд Мотън отрича всичко. По време на разследването обаче една учителка цитира директора: “Набутайте ги в клетката и там да решават въпроса”. Момчетата са се биели с голи ръце - без каквато и да е защита.
“Това е било гладиаторско забавление за работещите в училището”, каза Франк Хамънд, бивш училищен съветник, пише “24 сата”. /БЛИЦ