Хиляди нюйоркчани се стекоха в градските паркове този уикенд, тъй като по-топлото време ги изкуши да излязат от карантината и принуди градските власти да изпрати 1000 служители на реда по улиците, за да приложат насоките за социално дистанциране и забрана за събиране на много хора, информира "Дейли Мейл".

Съгласно инструкциите на кмета Бил де Блазио, полицаите тръгнаха пеша, с велосипеди и коли, за да разделят тълпите и да напомнят на хората, които се наслаждават на времето за ограниченията заради коронавируса, които изискват те да бъдат на разстояние един от друг.

Два от най-големите обществени паркове в града, Сентрал парк и Проспект парк, бяха изпълнени с нюйоркчани, радващи се на слънчевите лъчи, като същевременно се и забавляваха, много от тях на групи.Кметът де Блазио е заявил, че служителите му са били принудени да издадат 43 акта на тези, които пренебрегват мерките за социално дистанциране. Пренебрегналите ограничаващите забрани могат да бъдат глобени до 1000 долара. Също така са били арестувани трима души.

От Департамента, отговарящ за парковете в Ню Йорк, са обещали да разпространят 100 000 безплатни маски в парковете в целия град през следващите седмици, в опит да подпомогнат намаляването на заразените от коронавирус в Ню Йорк, който продължава да бъде епицентърът на епидемията на COVID-19 в САЩ.Губернаторът Андрю Куомо е заявил, че оценява, че жителите са отегчени, но не трябва да се възползват от „фалшивия комфорт“ от намаляването на случаите на COVID-19 или от снемането на мерките в други щати.

Той е настоял, че огнището - което е убило десетки хиляди в цялата страна - далеч не е приключило.

„Това че хората не носят маски е неуважително. Това е неуважително към медицинските сестри, лекарите, хората, които са на първа линия в борбата с вируса.

Превод и редакция: БЛИЦ