Четирима полицаи бяха простреляни в Сейнт Луис снощи, по време на протестите след смъртта на Джордж Флойд.

Ескалацията на на прежениесто стана след заплахите на Доналд Тръмп с военна сила. 

Полицията на Сейнт Луис заяви, че бунтовниците са открили огън и ранили четирима офицери, докато други хвърляли камъни, пускали фойерверки и пръскали с газ полицаите в понеделник вечер.  

Още български полицаи ранени при погромите в САЩ, Тръмп вдига армията

Шефът на полицията осъди в емоционална реч проявите на хората, които „плячкосват градове“ без „намерение да правят нищо конструктивно“. 

В Ню Йорк бяха разбити луксозни магазини за втора вечер подред. Кадри от Рочестър, Ню Йорк показват как буквално магазин е ометен до голи рафтове. Някои от грабителите товарят колите по няколко пъти и изобщо не се притесняват, че ги снимат.Сблъсъци с полицията имаше в Минеаполис, а двама души бяха простреляни в Чикаго. 

Българска полицайка от САЩ: Хаос, не очаквахме такива мащаби, страшно е!

В Бъфало, Ню Йорк, шокиращо видео показа как протестиращите влизат в сблъсък с полицията на улицата, като в един момент автомобил тип SUV се забива в групата полицаи. Властите съобщиха, че при този инцидент са ранени двама души. 

Междувременно батальон на военната полиция си проправи път към Капитолия, за да помогне за патрулиране на улиците.   

Акцията дойде, когато президентът Доналд Тръмп заплаши, че ще мобилизира хиляди и хиляди войници в градове в цялата страна, за да „сложи край на безредиците и беззаконията“.