Хладнокръвен убиец 9 месеца пази трупа на 16-годишната си жертва във фризер в дома си. 44-годишният Джон Тейлър бил странна птица – в дома си имал около 30 животни, включително и куче. Съседите му го смятали за странен човек, но никой не предполагал за страшната тайна, която била пред очите на всички.
В голям фризер в кухнята му в продължение на 9 месеца лежал трупът на 16-годишната Леана. И никой не би узнал за страховития му трофей, ако един ден фризерът не се бе  развалил, пише „Метро”.

Тейлър нападнал момичето през ноември 2000 година. Лeана се прибирала към дома си в Лийдс след разходка по магазините. Тейлър я загърнал с наметало и завързал очите й. Първоначално възнамерявал да изнасили невръстната си жертва, но по-късно се отказал. И до този момент не е ясно какво се е случило, след като момичето се озовало в дома на престъпника.След изчезването на 16-годишното момиче полицията извършила обиски в повече от 10 000 къщи, претърсила 40 водостоци, но от момичето нямало следа. Тялото на Леана било открито 10 месеца по-късно в плитък гроб в гората.

Експертизата показала, че през цялото време младото момиче било държано във фризер. Тялото й било старателно увито в 10 найлонови торби, все едно е матрьошка, ръцете й били завързани с няколко вратовръзки, а на шията си имала кучешка каишка. Върху трупа й имало одеsло, по което имало кучешка козина, разкриват от полицията.


 
Всички улики сочели към Джон, който междувременно се отървал от кучето, смлял главата му в месомелачката и го заровил в задния си двор. 

Първоначално мъжът признал, че само е отвлякъл Леана, без да я убива. Момичето само било ударило главата си. Пред съда обаче се отказал от първоначалните си изявления, признал всичко и се сдобил с две доживотни присъди.

В полицията предполагат, че Леана не е единствената жертва на убиеца. Той е заподозрян в още четири убийства, извършени през последните 20 години. Сред тях е и това на проститутката Ивон Фит, чийто труп бе открит през 1992 година. 

Превод: БЛИЦ