Перфектен съпруг, прекрасен полицай, но също така и брутален убиец, практикуващ сатанизъм. "Не съм Мечо Пух, но също така не съм и изрод", защитава се пред съда мъжът, който изнасили, уби и изкорми десетки жени в Русия от 1998 година досега.

53-годишният Евгений Чуплински погребал част от телата из цялата страна, най-често използвал Новосибирск. За да обърка разследващите изрязвал върху телата на жените сатанистки знаци. Друга версия, обаче, гласи, че самият той изповядвал култ към Дявола. Често оставял телата на видими места като шосета или открити пространства.

"Първо се сприятелявал с жените, молел ги да прекара известно време с тях, след което ги откарвал на отдалечено място и ги убивал", разкриват разследващите. Много от жените били и ограбвани.Всички, които са познавали "руския Джак Изкормвача" са в шок. Те твърдят, че той бил изключително възпитан. Съпругата му Вера пък била уважавана зъболекарка. Затова и никой не подозирал за двойния живот на полицая.
Едва с навлизането на модерните технологии в криминалистиката мистерията около зверските убийства започнала да се разплита.

Така с помощта на ДНК полицаите успели да стигнат до колегата си. При задържането Чуплински си признал всичко, но по време на разпитите отричал. "Спал съм с проститутки, да, може заради това да сте открили следи от спермата ми върху мъртвите жени", защитавал се отчаяно Евгений. Аргументите му не минали. 

Съдът трябва да се произнесе с присъда този месец. Не се знае колко са жертвите на жестокият убиец. Засега се смята, че е ликвидирал поне 19 души, но полицаите са убедени, че ще излизат още и още ужасяващи случаи.

Превод БЛИЦ