Русия се готви за настъпление, 25-а армия, действаща в Лиманско-Купянското направление, е увеличила числеността си.

Говорителят на Източното командване на украинската армия Иля Евлаш заяви, днес броят на армейските части, действащи в това направление, е достигнал 17 000 души, въпреки че преди няколко дни не е надвишавал 12 000.

В оперативно-тактическото командване "Восток" на украинските Въоръжени сили, командвано от генерал Сърски, смятат, че руските войски струпват сили преди настъплението. Освен появата на нови части и подразделения на фронта, руските войски значително са увеличили броя на артилерийските и въздушните удари.

Отбелязва се също, че Русия методично разрушава мостове в двете направления, като по този начин лишава командването на ВСУ от възможността да прехвърля резерви.

„25-а армия вече е напълно оборудвана, числеността й се увеличи - ако по-рано ставаше дума за 12 000, сега числеността й е 17 000. Те заеха позиция близо до Кременная, западно и южно от това населено място“, каза говорителят на командването.

Евлаш също така потвърди появата на „вагнеровци“ на фронта, но подчерта, че те вече „не представляват опасност“, тъй като става дума за отделни военнослужещи, които действат като инструктори и др.

„Това са доста редки случаи, регистрирали сме буквално няколко такива, идват на някакви лидерски, инструкторски позиции, но вече не представляват и няма да представляват никаква тактическа заплаха“, подчерта представителят на „Восток“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук